ONTLUIQING - LustrummusiQal 2019

20 & 21 juni 2019

19:00

Hooglandse Kerk, Leiden

Op 20 en 21 juni 2019 opent de Hooglandse kerk te Leiden haar deuren voor de lustrummusical OntluiQing! Vanaf 19.00 uur bent u al welkom voor een drankje. Om 21.00 uur zal de voorstelling echt beginnen. Omdat een lustrummusical een bijzondere gelegenheid is, waarderen wij het als u in gepaste, nette, feestelijke kleding verschijnt.

De musical
OntluiQing is gebaseerd op de Amerikaanse musical Spring Awakening en het Duitse toneelstuk Frülings Erwachen van Frank Wedekind uit 1890. De musical speelt zich af in het Duitsland van de 19e eeuw en gaat over een groep scholieren waarbij zich verschillende (seksuele) gevoelens beginnen te ontluiken. Ook de band tussen volwassenen en jongeren speelt een rol. Wat horen volwassenen jongeren allemaal wel of niet te vertellen? En wat gebeurt er als er helemaal niets wordt verteld?
Terwijl Wendla graag van haar moeder weten hoe kinderen gemaakt worden, worstelt Melchior met zijn kennis, die soms tegenstrijdig lijkt met die van de kerk. Martha draagt een groot geheim met zich mee en Moritz staat onder heftige druk van zijn vader.
De musical bevat thema’s als seks, homoseksualiteit, geloof, huiselijk geweld en zelfmoord. Het verhaal wordt ondersteund met prachtige (rock) muziek gespeeld door de eigen musicalband.

Onder artistieke leiding van:
Regisseur – Ferry Spigt
Zangcoach – Anne Aerts
Muzikaal leider – Tim van Achthoven

Let op: Kinderen meenemen naar de musical?
Vanwege de heftige thema’s in het stuk raden wij ouders van kinderen onder de 12 jaar aan zich van tevoren goed te informeren over de inhoud van de musical.

Voor verdere informatie of vragen kan altijd gemaild worden naar quintusmusiqal@gmail.com

Vrienden van de MusiQal

Beste MusiQalfanaat,

Vind jij het ook zo jammer dat je niet bij de musiQal aanwezig kunt zijn? Of heb je gewoon een groot hart voor de MusiQal? Wil jij jouw grootste MusiQalster steunen? Word dan vriend van de musiQal!

Voor eenmalig 15,00 euro steun jij de MusiQal en krijg je ook nog eens na afloop de film en de foto’s van de voorstellingen van ons. Op deze manier kan jij toch een beetje bij deze avond zijn of hier nóg een keer van genieten. Als je je opgeeft als “vriend” vóór 1 juni komt daarbij óók nog je naam in het programmaboekje te staan als blijk van onze dank. Na deze datum is het nog steeds mogelijk om de MusiQal te steunen met een donatie.

Bedankt voor je steun!

De MusiQal wordt mede mogelijk gemaakt door